Auria Version 2.30 bug - Crash Report Triggered on quit/re-launch [SOLVED]

For bug reports only - non-bug related questions will be moved to appropriate forum.

Moderators: Corey W, Rim

McM
Expert
Posts: 26
Joined: Mon Oct 05, 2020 10:06 am

Auria Version 2.30 bug - Crash Report Triggered on quit/re-launch [SOLVED]

Post by McM » Tue Jun 01, 2021 11:31 am

Crash error still happening. Every time I have any AU in a project, it asks for a crash report on re-start of the app (no crash happened).
If no AU, no crash report screen on re-start.
Last edited by McM on Tue Jun 08, 2021 12:40 pm, edited 1 time in total.

gmvengineer
Member
Posts: 9
Joined: Tue Apr 09, 2019 7:28 pm

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by gmvengineer » Tue Jun 01, 2021 2:43 pm

Same here! iPad Pro 12.9 3rd gen. Completely frustrating and has been occurring with previous versions for months. I’ve been trying all of the suggestions for several months as well. Will this ever be fixed?

Espiegel123
Expert
Posts: 558
Joined: Tue Nov 20, 2018 2:56 pm

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by Espiegel123 » Tue Jun 01, 2021 5:49 pm

What OS are you running?

Are you sure that any AU will trigger it?

By AU, do you mean as the instrument of a midi track or an effect on a MIDU track or an insert effect on an audio track?

Do you have an audio interface connected?

If this has been persistent, have you tried backing up your projects and reinstalling the app?

It doesn't seem to be widely experienced by others...I am sure that it is frustrating. The dev will need more info to figure out what is going on.

Rim
Site Admin
Posts: 8450
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by Rim » Tue Jun 01, 2021 8:08 pm

Please let me know which AU is causing the problem, as I don’t have any here that have issues for me.

Thanks,
Rim

McM
Expert
Posts: 26
Joined: Mon Oct 05, 2020 10:06 am

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by McM » Wed Jun 02, 2021 7:34 am

Espiegel123 wrote:
Tue Jun 01, 2021 5:49 pm
What OS are you running?

Are you sure that any AU will trigger it?

By AU, do you mean as the instrument of a midi track or an effect on a MIDU track or an insert effect on an audio track?

Do you have an audio interface connected?

If this has been persistent, have you tried backing up your projects and reinstalling the app?

It doesn't seem to be widely experienced by others...I am sure that it is frustrating. The dev will need more info to figure out what is going on.
OS - 14.6, iPad Air 2
AU triggers every time. IAA or Auria instruemnts/FX (e.g. Lyra, Fabfilter IAPs) do not
By AU, I mean an instrument on a MIDI track, or an Effect on an audio track. Essentially, any AU used in a project.
No audio interface
I have not tried backup and re-install. I only updated the app
It's not frustrating, just have to hit cancel when starting the app.
Rim wrote:
Tue Jun 01, 2021 8:08 pm
Please let me know which AU is causing the problem, as I don’t have any here that have issues for me.

Thanks,
Rim
Rim, thanks for checking on this!
I was trying with Viking Synth, Synthmaster One (which take a long time to load BTW), EOS2 reverb from Audio Damage, and Toneboosters Reverb.
To keep your troubleshooting free, I tried it with two free AUs and both triggered the crash report on re-start - Viking Synth and LRC5 by Neon Silicon.
Steps to re-create:
1. Start a new project
2. Add 1 MIDI track and 1 Audio track
3. Insert in the instrument drop down, a non-AU instrument - FabFilter One - on the MIDI track
4. Insert a non-AU instrument - PSP Chorus - on the Audio track
5. Close and restart the app - No crash report on re-start
6. On the MIDI track, change FabFilter One to Viking Synth AU
7. Close the app
8. Open the app - Crash report triggered
9. Removed Viking synth from MIDI track, change to non-AU (Fabfilter One again)
10. Close app
11. Open app - No crash report on re-start
12. Open Audio track - insert LRC5 in an insert slot
13. Close app
14. Open app - Crash report triggered
15. Remove LRC5, change to none
16. Close App
17. Do a soft reset - hold power button until "slide to power off" is shown, the hold home until passcode screen appears
18. Open app - No crash report on re-start

Note: For some reason, I had to do step #17 after removing LRC5 to get the crash report to stop triggering. When removing Viking Synth, I did not have to do step #17 before restarting Auria Pro to get the crash report to stop triggering.

I hope this helps to find the issue!
Thank you from a happy Auria Pro user,
Jon

Espiegel123
Expert
Posts: 558
Joined: Tue Nov 20, 2018 2:56 pm

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by Espiegel123 » Wed Jun 02, 2021 8:18 am

Rim: are you receiving his crash reports?

McM
Expert
Posts: 26
Joined: Mon Oct 05, 2020 10:06 am

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by McM » Wed Jun 02, 2021 8:41 am

I'm not sending them...just hitting cancel.
I'm not sure I have Auria setup to send them. Is there a setting?

gmvengineer
Member
Posts: 9
Joined: Tue Apr 09, 2019 7:28 pm

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by gmvengineer » Fri Jun 04, 2021 8:07 am

Again, I have exactly the same results as McM using “any” 3rd party plugin. I was thinking of making a video of the process to duplicate the error but McM described it perfectly. I will add that the same issue occurs even with no midi tracks but using all audio tracks and inserting a plugin on insert or aux FX. So a quick summary of this would be to import or record a few audio tracks, then exit project, open same project and no crash error message. Next insert an effect plugin on just one track or add an aux fx effect, then close project, reopen and boom, crash error message. I do not receive any crash error messages when using plugins purchased from the Auria store.

If this does not help then I will make a video of the process and post it somewhere you can view it.

I do have a question though, aren’t there any log files that can be viewed? Where are the crash logs stored that Auria sends? There must be something to look at.

Thanks,

Espiegel123
Expert
Posts: 558
Joined: Tue Nov 20, 2018 2:56 pm

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by Espiegel123 » Fri Jun 04, 2021 9:42 am

McM wrote:
Wed Jun 02, 2021 8:41 am
I'm not sending them...just hitting cancel.
I'm not sure I have Auria setup to send them. Is there a setting?
Hit Send instead of cancel?

Rim
Site Admin
Posts: 8450
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by Rim » Sun Jun 06, 2021 7:26 pm

Thanks everyone, I was able to identify the issue and have submitted a new update. It should be approved in the next few days.

Rim

McM
Expert
Posts: 26
Joined: Mon Oct 05, 2020 10:06 am

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by McM » Mon Jun 07, 2021 7:37 am

Great! Will check once it's available.

Espiegel123
Expert
Posts: 558
Joined: Tue Nov 20, 2018 2:56 pm

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by Espiegel123 » Mon Jun 07, 2021 11:24 am

Rim wrote:
Sun Jun 06, 2021 7:26 pm
Thanks everyone, I was able to identify the issue and have submitted a new update. It should be approved in the next few days.

Rim
Any chance that the new version will address AP not recognizing midi note on with velocity 0 as a note off when recording MIDI from a MIDI AU?

Espiegel123
Expert
Posts: 558
Joined: Tue Nov 20, 2018 2:56 pm

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by Espiegel123 » Mon Jun 07, 2021 7:30 pm

Espiegel123 wrote:
Mon Jun 07, 2021 11:24 am
Rim wrote:
Sun Jun 06, 2021 7:26 pm
Thanks everyone, I was able to identify the issue and have submitted a new update. It should be approved in the next few days.

Rim
Any chance that the new version will address AP not recognizing midi note on with velocity 0 as a note off when recording MIDI from a MIDI AU?
The version released still has the problem with MIDI Notes not being recorded correctly from AUs that use note on On Velocity 0 for note off (which is completely legit midi).

I am also experiencing an infinite hang when I try to open any project after having one particular project open that has only one midi track and two AU midi.

Rim
Site Admin
Posts: 8450
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by Rim » Mon Jun 07, 2021 8:33 pm

Thanks, I've got that issue on my list for the next update. As far as the problem with that particular project, can you please try and find a way to reproduce it starting with a new project? I haven't heard about any hanging issues regarding AUs. Does it only happen with certain AUs? I appreciate the help.

Rim

Espiegel123
Expert
Posts: 558
Joined: Tue Nov 20, 2018 2:56 pm

Re: Auria Version 2.30 bug

Post by Espiegel123 » Mon Jun 07, 2021 9:41 pm

Rim wrote:
Mon Jun 07, 2021 8:33 pm
Thanks, I've got that issue on my list for the next update. As far as the problem with that particular project, can you please try and find a way to reproduce it starting with a new project? I haven't heard about any hanging issues regarding AUs. Does it only happen with certain AUs? I appreciate the help.

Rim
The project opens and plays fine. It is opening any project (even an empty one) that results in the hang. I have not been able to reproduce by starting from scratch. Perhaps, you could let me send you the project and you can see what is going on.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests