Official iOS 14 bug thread

For bug reports only - non-bug related questions will be moved to appropriate forum.

Moderators: Corey W, Rim

Corey W
Expert
Posts: 536
Joined: Tue Sep 23, 2014 10:58 am

Official iOS 14 bug thread

Post by Corey W » Mon Sep 28, 2020 10:29 am

Hi everyone,
Please use this thread to post all bugs you are finding with Auria Pro in iOS 14.

-Make sure to list your iPad model and any peripherals/interfaces connected (wired and bluetooth).

-If you are experiencing bugs in a 44.1k project, re-test at 48k.

-If you are running in 64bit mixer mode, switch to 32bit and re-test.

anniesocial
Member
Posts: 10
Joined: Sun Mar 17, 2019 11:31 am

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by anniesocial » Mon Sep 28, 2020 10:32 am

In response to your question on my other thread: I’m on a first generation iPad Pro. I noticed that the issues only happen in the pro version - I reinstalled Auria but didn’t upgrade and the mute/solo/faders work. Also, I guess Auria has difficulty recognizing my Apogee one. I often get no output (both Auria and Pro). If I use Audiobus and plug/unplug the interface a few times then I get output.

anniesocial
Member
Posts: 10
Joined: Sun Mar 17, 2019 11:31 am

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by anniesocial » Mon Sep 28, 2020 10:32 am

I will try your suggestions and see if it makes any difference!

ToadMeister
Member
Posts: 10
Joined: Sat Oct 08, 2016 12:21 am

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by ToadMeister » Mon Sep 28, 2020 11:21 am

After updating to IOS 14 my Auria Pro app became very unstable. Excessive crashing etc. I decided to reinstall Auria. After installing Auria I went to the App Store and tried to reinstall all of my purchased apps. My attempt was unsuccessful. Here is the sequence ... When I try to download my apps I get a message immediately that says they have been reinstalled. Normally, each app downloads etc. and it takes a while. I tried again, I get the same message and the app crashes. There was none of the usual download process. Please advise.

I am using an a 2018 iPad Pro 2018, 256 GB. Using Focusrite Scarlett 2i2 USB interface.

Thank you. William

ToadMeister
Member
Posts: 10
Joined: Sat Oct 08, 2016 12:21 am

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by ToadMeister » Mon Sep 28, 2020 11:24 am

Bug report #2 .... No Save Button for New Project Dialogue Box and Track label under Mute Solo buttons . It seems to happen anywhere you need to add text. This has happened in the past. The ghost has returned. Thank you in advance.William

Rbk1979
New Member
Posts: 2
Joined: Thu Sep 24, 2020 3:03 pm

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by Rbk1979 » Wed Sep 30, 2020 4:08 am

After updating to ios 14, the program hangs all the time when adding plugins during shipments, it is actually impossible to use. iPad Pro 12.9 2018

Jmd0820
Expert
Posts: 26
Joined: Mon May 12, 2014 4:46 pm

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by Jmd0820 » Wed Sep 30, 2020 7:21 pm

I am using iPad Air 3
Bias fx 2 loads and runs fine during recording and play back. But once I freeze the track it becomes garbled. I also try doing a mixdown and bias fx2 is still garbled.
I have tried sample take and it freezes and mix’s down just fine. Not sure if it’s bias or auria.

McM
Expert
Posts: 20
Joined: Mon Oct 05, 2020 10:06 am

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by McM » Mon Oct 05, 2020 4:06 pm

Notice a few issues.
1. When selecting a preset in an AU instrument on a MIDI track, the preset is not retained after closing and reopening the app
2. When switching the instrument in Lyra, say from Stereo Piano to Salamander Piano, using the mixer view, the displayed named is not changed. Close and open the app fixes the displayed name.
3. After making a user preset and selecting it in the Fabfilter Twin2, the name in the mixer view shows the last selected Twin2 preset.

michaelv2020
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Oct 27, 2020 2:20 pm

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by michaelv2020 » Wed Oct 28, 2020 2:46 pm

I am using iPad 6th gen, iOS 14.01, with Apogee Qtet.

I constantly have to power cycle the iPad for Aria to launch, and mostly Auria will not function.
I can open a new project and assign input, and sometimes I can see input and start recording, but
then Auria will freeze up. Track assign, display, and record functions seem to work normal but nothing
is recorded. Time display stays at 0:00.
Occasionally, I can assign a track in a new project, see input and start recording. But then it freezes
and I have to power cycle.

Rim
Site Admin
Posts: 8431
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by Rim » Wed Oct 28, 2020 5:45 pm

Have you tried using a 48000 sample rate?

Rim

michaelv2020
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Oct 27, 2020 2:20 pm

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by michaelv2020 » Fri Oct 30, 2020 8:35 pm

Yes, sample rate has been set at 48K. But after initial success, and then adding a
track to continue recording, these same issues occur.

Rim
Site Admin
Posts: 8431
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by Rim » Sat Oct 31, 2020 4:27 pm

Is this happening with a new project, or an existing project? I just tried creating a new 48K project, added an audio track and started recording. I had no issues. I added several tracks after that and didn't see any problems. Can you describe the steps you're taking to cause this problem to happen (starting from a new project)?

Thanks,
Rim

michaelv2020
New Member
Posts: 3
Joined: Tue Oct 27, 2020 2:20 pm

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by michaelv2020 » Sun Nov 01, 2020 6:34 am

This is from the very start, since I purchased the software and started a new project.
I check to make sure the Apogee is connected and recognized, then open a new project, assign input, and start recording.
One out of maybe five attempts will I see input and able to start recording, and then it stops.
There will be static display of input signal, but no signal is passing. Recording will not engage, transport display reads 0:00.
Then I power cycle to attempt again.

Espiegel123
Expert
Posts: 487
Joined: Tue Nov 20, 2018 2:56 pm

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by Espiegel123 » Sun Nov 01, 2020 10:41 am

michaelv2020 wrote:
Sun Nov 01, 2020 6:34 am
This is from the very start, since I purchased the software and started a new project.
I check to make sure the Apogee is connected and recognized, then open a new project, assign input, and start recording.
One out of maybe five attempts will I see input and able to start recording, and then it stops.
There will be static display of input signal, but no signal is passing. Recording will not engage, transport display reads 0:00.
Then I power cycle to attempt again.
Does this interface work well on your iPad in other apps?

Dirge59
Expert
Posts: 68
Joined: Mon May 08, 2017 2:24 pm

Re: Official iOS 14 bug thread

Post by Dirge59 » Fri Nov 13, 2020 2:38 pm

IOS 14.2 has killed Mackie MCU, on 3 different surface controllers. As soon as you hit ‘Send Remote’ it crashes. I know you don’t have a controller, but even MMC and DAW Control does the same thing?
Please fix this?? Please?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest